Thursday, August 4, 2011

Zelfverbranding asielzoeker in Echt


Een asielzoeker heeft zichzelf dinsdag in brand gestoken in het asielzoekerscentrum in Echt. Dat maakte het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bekend.

Echt
Door onze verslaggeefster

De beveiliging was er snel bij en heeft het vuur gedoofd. Verscheidene mensen waren getuige van het voorval. De man, afkomstig uit Liberia, is naar het brandwondencentrum in het Duitse Aken gebracht. Zijn toestand is ernstig. Om wie het precies gaat en waarom hij tot zijn daad kwam, wil het COA niet zeggen.
De asielzoeker had gisterochtend nog bezoek gehad van de Dienst Terugkeer en Vertrek, zo bevestigt de immigratie en naturalisatiedienst (IND). Volgens een woordvoerder was de man nog niet uitgeprocedeerd. Het is volgens de IND ‘standaard’ dat de Dienst Terugkeer en Vertrek gedurende de asielprocedure contact zoekt en een asielzoeker meedeelt dat hij zijn beroep in Nederland mag afwachten, maar hij daarnaast ook al moet nadenken over zijn eventuele terugkeer.
Tid Gepubliceerd op: 03.08.11 00:03, laatste update: 03.08.11 09:00

Asielzoeker steekt zichzelf in brand in Echt -VK

Een asielzoeker heeft zichzelf vandaag in brand gestoken in een asielzoekerscentrum in het Limburgse plaatsje Echt. Dat maakte het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bekend.
De beveiliging was er snel bij en heeft het vuur gedoofd. Verscheidene mensen waren getuige van het voorval.

De man is zwaargewond overgebracht naar het brandwondencentrum in het Duitse Aken. Zijn toestand is ernstig. Om wie het gaat en waarom hij tot zijn daad kwam wil een woordvoerster van het COA niet zeggen.

No comments:

Post a Comment