Friday, May 6, 2011

ஒல்லாந்தில் நேற்று சுதந்திர தினம்,எமக்கு என்றோ??

நேற்றைய தினம் ஒல்லாந்தர்(Nederlander) சுதந்திரதினம்,ஜெர்மானிய ஆக்கிரமிப்பிலிருந்து விடுதலை பெற்ற தினம்.4-5 அன்று போரில் இறந்தோரை நினைவு கூர்ந்தனர்,ஜெர்மானியருடன் சேர்ந்தோரை அருவருப்பாக பார்க்கும் இவர்கள் அவர்களிடம் சரணடைந்த பின்னர் இரகசியமாக காட்டிக்கொடுத்து நம்பிக்கை துரோகமிழைத்தனர்,அதன் காரணமாகவே ஒல்லாந்தூடாக அந்நியப்படைகளால் ஜெர்மானியரை  வெற்றிகொள்ள முடிந்தது!
Een veel gehoorde vraag aan ons is: is 5 mei 2011 een vrije dag?
Sinds 1990 is 5 Mei, Bevrijdingsdag, een officiële nationale feestdag maar het is geen verplichte vrije dag. Wilt u weten wat de vlaginstructies zijn op 4 en 5 mei? Klik hier.
In veel CAO's is vastgelegd dat er om de 5 jaar wel een vrije dag gegeven zal worden (2015, 2020,2025).
Voor het basis en voortgezet onderwijs geldt dat het school bestuur besluit of de school gesloten is op 5 mei.
Als u bij de rijksoverheid werkt bent u waar mogelijk vrij. Het hangt af van uw dienst. De overheden en semi-overheden volgens het beleid van de rijksoverheid maar mogen daarvan afwijken.

Geschiedenis van Bevrijdingsdag, 5 mei.

Het Duitse leger capituleerde, gaven zich over, op 5 mei 1945. Vanaf die dag was Nederland een vrij land. Drie dagen later, op 8 mei 1945 capituleerde het Duitse leger in z'n geheel. Hierdoor kwam er een eind aan de Tweede Wereldoorlog in Europa. In Nederland herdenken wij deze dag als Bevrijdingsdag. In veel andere Europese landen heeft deze van " Victory in Europe Day" (VE Day).

No comments:

Post a Comment